Browar Fortuna
Browar Fortuna to symbol kilkusetletniej tradycji. Piwo powstaje u nas wciąż w zbliżony sposób do tego jak warzono je w XIX w. To co nas wyróżnia spośród wielu dostępnych na rynku piw to przede wszystkim kunszt, zaangażowanie naszych piwowarów oraz fachowa wiedza z dziedziny przygotowywania receptur i warzenia różnych stylów piwa.
Wyjątkowość smaku naszych produktów zawdzięczamy wykorzystywaniu naturalnych surowców najwyższej jakości. Stosujemy rzemieślnicze metody produkcji, takie jak samodzielne prażenie słodu czy tradycyjna, niespieszna otwarta fermentacja – jako jeden z kilkunastu browarów w Europie!
Co to dokładnie oznacza? Piwo po dodaniu drożdży fermentuje bez sztucznego przyśpieszenia, bez poddawania ciśnieniu czy temperaturze. Dzięki temu drożdże mają idealne warunki do rozwoju, a odwdzięczają się nam niepowtarzalnym, świeżym smakiem i bogatym aromatem.
Browar Fortuna to również zdobywca medalu na World Beer CUP – największym konkursie piwnym na świecie, od ponad 20 lat żaden polski browar nie został doceniony w tym konkursie.